Follow Us

💰 Impozit 6% pe Dobânzi și Valori Mobiliare

S-ar putea să te intereseze și...

Web sitesi için Hava Tahmini widget

📆 Reforme în Politica Bugetar-Fiscală: Modificări pentru Impozitul pe Venit 💼

Prin Legea pentru Modificarea Actelor Normative Nr. 212 din 20 iulie 2023, care vizează bugetul fiscal pentru 2024, aducem schimbări semnificative în modul de reținere finală a impozitului pe venit de la persoane fizice pentru dobânzi bancare și valori mobiliare de stat.

🔍 Din 2024, conform noilor prevederi din articolul 901 “Reţinerea Finală a Impozitului din Unele Tipuri de Venit”, se stabilește că:

  • Băncile, asociațiile de economii și împrumut, precum și emitenții de titluri de creanță și obligațiuni vor reține un impozit de 6% din dobânzile plătite persoanelor fizice rezidente.
  • Ministerul Finanțelor și dealerii primari conform Legii nr. 419/2006, vor reține un impozit de 6% din veniturile sub formă de dobânzi de la valorile mobiliare de stat, obținute de persoanele fizice.

🏦 În prezent, băncile, asociațiile de economii și împrumut, precum și emitenții de valori mobiliare corporative rețin 7% din dobânzi în beneficiul persoanelor fizice rezidente. Persoanele specificate la art. 90 vor reține 12% din veniturile sub formă de dobânzi și/sau creștere de capital, în conformitate cu art. 40 alin. (7) de la valorile mobiliare de stat, obținute de persoanele fizice.